9:00 - 16:00

Program Birou: Luni - Vineri

Sunați acum pentru programări

Facebook

Linkedin

9:00 - 16:00

Program Birou: Luni - Vineri

Sunați acum pentru programări

Facebook

Linkedin

 
Gociu & Asociatii > Blog  > GUEST WRITER Profit.ro – Adrian Gociu, Managing Partner Gociu & Asociații: Dreptul asigurărilor. Frust sau dedalian

GUEST WRITER Profit.ro – Adrian Gociu, Managing Partner Gociu & Asociații: Dreptul asigurărilor. Frust sau dedalian

Domeniul asigurărilor are o istorie îndelungată pe teritoriul național, fiind influențat în mod continuu de evoluția socială, economică și politică a țării. Influența s-a manifestat atât în ceea ce privește participanții pe piața asigurărilor, cât și în privința evoluției cadrului legislativ existent.

În prezent, principalele reglementări existente în cadrul normativ specific acestui segment sunt reprezentate de Legea nr. 132 din 2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie iar pentru a reglementa Legea 132/2017, Autoritatea de Supraveghere Financiară (“ASF“), autoritate de reglementare în domeniul asigurărilor, a adoptat Norma nr. 20/2017 privind asigurările auto din România.

În ciuda modificărilor și completărilor continue a legislației asigurărilor, prevederile actuale au creat o serie de probleme de aplicare în practică, existând un mare număr de litigii, cauzate de neplata despăgubirilor în termenele prevăzute de lege.

Citeste intreg articolul pe Profit.ro

Fara comentarii

Lasa un comentariu