9:00 - 16:00

Program Birou: Luni - Vineri

Sunați acum pentru programări

Facebook

Linkedin

9:00 - 16:00

Program Birou: Luni - Vineri

Sunați acum pentru programări

Facebook

Linkedin

 
Gociu & Asociatii > Blog  > GUEST WRITER Profit.ro – Adrian Gociu, Managing Partner Gociu & Asociații: Preluarea unei companii. Evaluarea și asumarea riscului

GUEST WRITER Profit.ro – Adrian Gociu, Managing Partner Gociu & Asociații: Preluarea unei companii. Evaluarea și asumarea riscului

Situația economică actuală, deschiderea piețelor europene dar și globalizarea afacerilor datorită internetului, a dus la creșterea apetitului de a plasa investiții în companii deja existente, deseori emergente sau care dezvoltă idei și concepte deosebite, ori dețin un brad de succes sau în curs de dezvoltare. Totodată poate reprezenta o modalitate de a deschide o piață sau obține un vad comercial propice.

De altfel conceptul economic nu este nou, însă reprezintă un element rar întâlnit în economia românească, având în vedere că majoritatea companiilor românești sunt întreprinderi mici, care cu greu supraviețuiesc de la un an la altul.

Important de menționat este și faptul că instabilitatea economică ori legislativă adâncește riscul la care în mod curent se supune orice investitor în preluarea unei companii, având în vedere că după lungi perioade de timp se pot ”reinterpreta„ anumite norme legale, interpretări care duc la decizii de impunere, uneori pentru sume deosebit de mari.

Citeste intreg articolul pe Profit.ro

Fara comentarii

Lasa un comentariu