9:00 - 16:00

Program Birou: Luni - Vineri

Sunați acum pentru programări

Facebook

Linkedin

9:00 - 16:00

Program Birou: Luni - Vineri

Sunați acum pentru programări

Facebook

Linkedin

a

Avocat executare silită

Executarea silită reprezintă o procedură prin care executorii judecătorești recuperează datoriile fiscale și nefiscale pe care o persoană nu le-a achitat sau refuză să le achite.

 

Casa de avocatură Gociu & Asociații îți poate oferi un avocat executări silite, în Timișoara, care să te consilieze și să te ajute să îți soluționezi problema, indiferent dacă ai calitatea de creditor sau debitor. Echipa noastră de avocați are o experiență îndelungată în domeniul recuperării creanțelor și îți poate oferi asistență și consultanță în toate etapele procesului executării.

 

Cum te ajută un avocat executări silite, în Timișoara, din cadrul Gociu & Asociații?

Un avocat de executări silite din cadrul casei noastre de avocatură, din Timișoara, îți poate asigura următoarele tipuri de servicii:

  • realizăm legalizarea hotărârilor judecătorești care urmează să fie puse în executare;
  • obținem toate titlurile executorii necesare pentru recuperarea creanțelor;
  • îți oferim consultanță și asistență juridică în vederea identificării celei mai avantajoase proceduri de executare;
  • purtăm negocieri cu debitorii sau, după caz, cu creditorii;
  • asigurăm și servicii de redactare a acordurilor de plată și tranzacții;
  • asigurăm asistență juridică și reprezentare în fața executorului judecătoresc;
  • urmărim traseul actelor de executare până la finalizarea procesului.

 

Bunuri ce pot fi supuse procedurii de executare silită

În ceea ce privește creanțele, în practica judiciară se poate vorbi despre următoarele tipuri de executare silită:

  • a bunurilor mobile – în acest caz, obiectul procedurii de executare poate fi orice bun de valoare, precum o mașină, obiecte de artă, bijuterii valoroase. Orice bun deținut de clientul cu datorii, care poate fi mutat dintr-un loc într-altul, poate face obiectul executării. Aceste tipuri de bunuri pot fi executate prin sechestrare – procedură ce se instituie printr-un proces verbal – în vederea valorificării ulterioare, pentru a se putea recupera creanțele;
  • a bunurilor imobile – acest tip de punere în aplicare a procedurii de executare are ca scop valorificarea unui teren, a unei case sau a unui apartament în vederea recuperării datoriilor. Executarea imobiliară poate presupune vânzarea în totalitate a bunurilor sau doar a unei părți dintre acestea;
  • prin proprire – sunt supuse executării veniturile și disponibilitățile în lei și în valută, titlurile de valoare. Această măsură poate fi pusă în aplicare asupra conturilor bancare ale persoanei fizice sau juridice îndatorate, de asemenea, prin popriri de la terțe persoane.

 

Executarea poate fi efectuată în limita a 150% din valoarea creanțelor, sumă ce include și cheltuielile de executare. Potrivit Codului de Procedură Civilă, recuperarea datoriilor nefiscale începe cu punerea sub sechestru a bunurilor mobile si valorificarea lor prin vânzare directă sau licitație publică. După urmărirea mobiliară se poate face si executarea prin poprire.

 

Etapele executării silite

Avocații noștri îți vor asigura tot suportul de care ai nevoie în toate etapele procesului de executare silită, și anume:

  • depunerea cererii de executare;
  • deschiderea dosarului de executare;
  • informarea părților implicate;
  • recuperarea datoriei și încheierea tranzacției.

 

Dacă ai nevoie de un avocat care să te ajute să treci cu bine prin procesul de executare silită, atunci nu ezita și sună la numărul de telefon 0726 757 486. Programează-ți o ședință de consultanță cu unul dintre specialiștii noștri, fie fizic, fie online. Profesionalismul și experiența experților noștri te vor ajuta să obții rezultatul dorit. În plus, îți garantăm onorarii transparente, în acord cu rezultatele și munca depusă.

Ai nevoie de ajutor rapid in chestiuni juridice? Noi suntem Online!