9:00 - 16:00

Program Birou: Luni - Vineri

Sunați acum pentru programări

Facebook

Linkedin

9:00 - 16:00

Program Birou: Luni - Vineri

Sunați acum pentru programări

Facebook

Linkedin

 
Magazin
Gociu & Asociatii > Cerere eliberare hotărâre legalizată

Cerere eliberare hotărâre legalizată

50,00 lei + TVA

Cererea de eliberare a hotărârii judecătorești se formulează, de regulă, în momentul finalizării procesului. Acest document poate fi solicitat și în cazul în care procesul nu s-a finalizat, însă în această situație se admite cu mențiunea înscrisă pe copia după hotărâre că nu este definitivă și că s-a declarat apel / recurs; ori că acea cauză se află în termenul de apelare / recurare.

Avocații casei de avocatură Gociu & Asociații vă pot ajuta în toate fazele acestui proces, de la descărcarea unui model de cerere eliberare hotărâre legalizată, la completare sau depunere.

 

DESCĂRCAȚI MODEL CERERE ELIBERARE HOTĂRÂRE LEGALIZATĂ

Cine poate cere legalizarea hotărârii judecătorești?

Persoana care solicită legalizarea hotărârii judecătorești trebuie să fie parte în acel dosar. Există și situații ce fac excepție, în care pot cere legalizarea hotărârii succesorii părții ori alte persoane interesate, cu încuviințarea președintelui instanței. Persoana poate depune cererea personal sau prin avocat.

Se recomandă legalizarea hotărârii judecătorești prin avocat, mai ales în cazurile în care nu există o copie după hotărâre sau nu se mai cunoaște numărul de dosar și, în special, în cazul hotărârilor judecătorești mai vechi.

În cazul proceselor foarte vechi, copia hotărârii nu se mai găsește nici măcar în arhivele instanțelor, motiv pentru care avocatul va trebui să întreprindă demersuri speciale în identificarea locației / insituției unde se află acel dosar, pentru a putea face o copie a hotărârii din acel dosar vechi.

Avocații noștri vă stau la dispoziție cu toate informațiile de care aveți nevoie și vă oferă servicii de consultanță, asistență și reprezentare. Totodată, ei vă pot ajuta și să completați cu rapiditate modelul de cerere eliberare hotărâre legalizată, pe care-l puteți descărca chiar din această pagină.