9:00 - 16:00

Program Birou: Luni - Vineri

Sunați acum pentru programări

Facebook

Linkedin

9:00 - 16:00

Program Birou: Luni - Vineri

Sunați acum pentru programări

Facebook

Linkedin

 
Magazin
Gociu & Asociatii > Model act constitutiv SRL asociat unic

Model act constitutiv SRL asociat unic

500,00 lei + TVA

Pentru înființarea unui SRL cu asociat unic este necesar doar actul de voință al asociatului unic, adică statutul, denumit și act constitutiv. Biroul nostru de avocatură vă pune la dispoziție acest model de act constitutiv asociat unic, care poate fi descărcat simplu și rapid.

Acest tip de societate cu asociat unic este doar o variațiune a tipului clasic de SRL și funcționează după regulile general aplicabile ale oricărei societăți comerciale. Cu toate acestea, există norme speciale cu privire la SRL-ul cu asociat unic, precizate în articolele 13 și 15 ale Legii nr. 31 / 1990.

În cazul unui SRL cu asociat unic nu mai este nevoie de încheierea unui contract de societate între asociații SRL-ului. În această situație, este suficientă încheierea unui simplu acord de voință cu unicul asociat.

DESCĂRCAȚI MODEL ACT CONSTITUTIV ASOCIAT UNIC

O altă diferență notabilă este reprezentată de faptul că toate părțile sociale și drepturile și obligațiile Adunării Generale a Asociaților (AGA) vor reveni acestuia. În cazul în care asociatul unic este și administrator, atunci lui îi vor reveni și obligațiile prevăzute de lege acestei calități.

Totodată, contractele care vor fi încheiate între SRL-ul cu asociat unic și unicul asociat al SRL-ului în cauză, fie că este persoană fizică sau juridică, trebuie să fie încheiate în formă scrisă, sub rezerva sancțiunii cu nulitate absolută.

În cazul în care aveți nevoie de ajutor pentru înființarea sau completarea unui act consitutiv (SRL) asociat unic, atunci contactați-ne cu încredere telefonic (+40 372 887 048) sau în scris. Un membru al echipei noastre vă va oferi consultanță și sprijin în toate etapele necesare înființării unui astfel de SRL.