Dacă ți-ai ispășit pedeapsa, nu ai mai savârșit nicio altă infracțiune și îți dorești reabilitarea penală, apelează cu încredere la un avocat din cadrul casei de avocatură Gociu & Asociații. Membrii echipei noastre au experiență îndelungată în Drept Penal și te vor ajuta să-ți cureți cazierul.
Reabilitarea penală are loc fie de drept, în cazurile prevăzute la art. 150 sau 165 din Codul Penal, fie la cerere, acordată de instanța de judecată, în condițiile prevăzute în prezentul capitol.
Reabilitarea de drept are loc la împlinirea termenului prevăzut la art. 165 din Codul Penal, dacă persoana condamnată nu a mai săvârșit o altă infracțiune, autoritatea care ține evidența cazierului judiciar va șterge din oficiu mențiunile privind pedeapsa aplicată condamnatului.
Reabilitarea de drept pentru persoane juridice are loc la împlinirea termenului de 3 ani prevăzut la art. 150 din Codul penal, organul care a autorizat înființarea persoanei juridice și organul care a înregistrat persoana juridică va șterge din oficiu mențiunile privind pedeapsa aplicată persoanei juridice.
Reabilitarea judecătorească este formulată către instanța care a judecat în primă instanță cauza în care s-a pronunțat condamnarea pentru care se cere reabilitare, fie instanța corespunzătoare în a cărei circumscripție domiciliază condamnatul sau în care a avut ultimul domiciliu, dacă la data introducerii cererii domiciliază în străinătate. Cererea de reabilitare se formulează de condamnat, iar după moartea acestuia, de soț(ie) sau de rudele apropiate.
Programează o ședință de consultanță cu unul dintre avocații noștri și acesta va: