9:00 - 16:00

Program Birou: Luni - Vineri

Sunați acum pentru programări

Facebook

Linkedin

9:00 - 16:00

Program Birou: Luni - Vineri

Sunați acum pentru programări

Facebook

Linkedin

a

Avocat succesiune Timisoara

Moștenirea este procedura prin care se transmit bunurile unei persoane decedate către moștenitorii săi. Ea poate fi de două feluri:

  • legală – atunci când este stabilit prin lege cine sunt moștenitorii și ce cote trebuie să primească;
  • testamentară – atunci când defunctul a lăsat în urmă un testament, în care a specificat cine sunt moștenitorii și ce cote le revin.

Cele două tipuri de moșteniri pot coexista sau nu. Dreptul la succesiune îl dețin persoanele care au capacitate succesorală, nu sunt nedemne de a moșteni și au vocație la moștenire.

Succesiunea poate fi deschisă pe cale notarială, dacă moștenitorii se înțeleg asupra împărțirii bunurilor, sau pe cale judecătorească, în cazul în care moștenitorii nu se pot pune de acord. În această situație, este important să apelezi la un avocat succesiune Timișoara cu experiență, care să obțină bunurile care ți se cuvin.

În cadrul cabinetului nostru vei găsi adevărați specialiști în domeniu care se vor implica 100% în cazul tău și care vor face tot posibilul pentru că tu să fii mulțumit de rezultatul acestui proces.

Acte succesiune

Iată care sunt actele necesare în realizarea unei succesiuni:

  • certificatul de deces al defunctului;
  • actele de identitate ale moștenitorilor;
  • certificatul de căsătorie al soțului supraviețuitor (certificatul de deces, de moștenitor sau, dacă e cazul, sentința judecătorească după divorț);
  • actele care atestă averea persoanei decedate;
  • certificatele de naștere ale descendenților și actele lor de căsătorie dacă și-au schimbat numele.

Onorariu avocat succesiune

Vrei să știi detalii despre onorariu, renunțarea la succesiune sau alte informații importante? Contactează-ne și îți vom spune tot ce este necesar să știi! Un avocat moșteniri va prelua cazul tău și îți va oferi servicii juridice profesionale!

Ai nevoie de ajutor rapid in chestiuni juridice? Noi suntem Online!