9:00 - 16:00

Program Birou: Luni - Vineri

Sunați acum pentru programări

Facebook

Linkedin

9:00 - 16:00

Program Birou: Luni - Vineri

Sunați acum pentru programări

Facebook

Linkedin

a

Contestație decizie de concediere

Societățile comerciale trebuie să acorde importanță maximă în ceea ce privește declararea lor ca inactive din punct de vedere fiscal, atât pentru ele însele, cât și a societăților cu care intră în relații contractuale, deoarece consecințele fiscale se pot dovedi dezastruoase.

 

Potrivit prevederilor Codului Fiscal, constribuabilii care sunt declarați inactivi sunt supuși obligațiilor privind plata impozitelor, taxelor și contribuțiilor sociale obligatorii, dar, în perioada respectivă, nu beneficiază de dreptul de deducere a cheltuielilor și a taxelor pe valoare adăugată aferente achizițiilor făcute.

 

Consecințele declarării inactivității unei firme sunt foarte serioase, din cauza faptului că duc, practic, la blocarea activității acesteia.

 

Pentru a te asigura că faci toate demersurile legale corecte pentru declararea inactivității companiei, apelează cu încredere la un avocat specializat în Drept Fiscal, din cadrul casei de avocatură Gociu & Asociații.

 

Reactivare companii

 

Avocații noștri te pot ajuta și pentru a face o reactivare a companiei inactivă la ANAF. În vederea reactivării companiei, este necesară traversarea următoarelor etape:

 

  • rezolvarea problemelor care au generat situația inactivității (prelungirea sediului la Registrul Comerțului, depunerea declarațiilor restante, încetarea suspendării la ONRC etc.);
  • depunerea la ANAF a unei cereri de reactivare a firmei declarate inactive și solicitarea ștergerii faptelor înscrise în cazierul fiscal al reprezentanților legali (dacă este cazul).

 

Programează o ședință de consultanță și un avocat specializat în Drept Comercial și Drept Fiscal te va ajuta să îți rezolvi toate problemele cu compania și să poți face toate demersurile legale în vederea obținerii statutului dorit pentru companie: activ / inactiv.

Ai nevoie de ajutor rapid in chestiuni juridice? Noi suntem Online!