9:00 - 16:00

Program Birou: Luni - Vineri

Sunați acum pentru programări

Facebook

Linkedin

9:00 - 16:00

Program Birou: Luni - Vineri

Sunați acum pentru programări

Facebook

Linkedin

a

Litigii între asociați

Modul în care pornești un business nu este și modul în care acesta poate rămâne pe toată perioada activității companiei. Timpul înseamnă evoluție, iar interesul business-ului poate conduce la apariția diverselor tipuri de modificări la nivel de management sau cel al partenerilor de business. De asemenea, evoluția unei afaceri poate conduce și la apariția litigiilor între asociați. Acestea sunt generate, de cele mai multe ori, de modul în care este condusă afacerea – fapt ce nu este mereu în concordanță cu așteptările tuturor asociaților.

 

În situația în care soluționarea amiabilă a litigiului nu este posibilă, se ajunge la împiedicarea funcționării companiei și chiar la dizolvarea acesteia.

 

Pentru salvarea companiei și a business-ului tău poți apela la excluderea sau retragerea asociatului din SRL.

 

Retragere asociat din SRL

Retragerea asociatului din firmă se poate realiza:

  1. pe cale amiabilă – cesiunea de părți sociale de la asociatul retras la asociații rămași. În această situație, valoarea părților sociale cedate este suportată de asociații rămași;
  2. pe cale judiciară – se realizează prin anularea părților sociale ale asociatului retras și este însoțită de plata contravalorii acestora de către societate.

Excludere asociat din firmă

Excluderea unui asociat din firmă se poate realiza în cazul în care acesta nu își îndeplinește obligațiile asumat față de societate sau săvârșește anumite fapte potrivnice intereselor societății, iar existența acesteia ajunge să fie pusă în pericol. Posibilitatea excluderii din societate a asociatului indezirabil este reglementată de Legea 31/1990, pentru a proteja societatea și, implicit, pentru a apăra interesele celorlalți asociați.

În cazul în care ai nevoie de asistență și consultanță pentru vreunul dintre aceste servicii, avocații casei de avocatură Gociu & Asociații îți stau la dispoziție și te ajută să îți salvezi business-ului. Găsirea celei mai bune soluții este obiectivul nostru comun, indiferent că te afli în poziția de a te retrage dintr-o companie sau că vrei să excluzi un asociat din cadrul acesteia! Programează-ți o ședință de consultanță și un membru al casei noastre de avocatură te va contacta imediat!

Ai nevoie de ajutor rapid in chestiuni juridice? Noi suntem Online!