9:00 - 16:00

Program Birou: Luni - Vineri

Sunați acum pentru programări

Facebook

Linkedin

9:00 - 16:00

Program Birou: Luni - Vineri

Sunați acum pentru programări

Facebook

Linkedin

a

Ordonanță președințială minor

Divorțul este nedorit pentru orice familie, însă, uneori, inevitabil. În cazul separării unui cuplu cu copii, lucrurile se complică, iar instanța trebuie să urmărească interesele minorului.

 

În cazul în care treci printr-un divorț cu minor și întâmpini probleme ce afectează interesele acestuia, atunci poți apela la acțiunea de ordonanță președințială în dreptul familiei.

 

Casa de avocatură Gociu & Asociații îți pune la dispoziție avocați cu experiență îndelungată în acest domeniu, care să te ajute să restabilești siguranța minorului până la definitivarea procesului de divorț și/sau partaj. Specialiștii noștri te vor ajuta să te adresezi instanței prin intermediul unei ordonanțe președințiale de stabilire domiciliu minor, în cazul în care prima instanță a dispus încredințarea acestuia celuilalt părinte pe perioada procesului de divorț.

 

Această acțiune se va judeca imediat și va avea valabilitate până la soluționarea divorțului. Este, totodată, o acțiune la care recurge orice părinte cu buna intenție de a apăra viața și integritatea copilului, când sunt probe și martori că celălalt părinte afectează viața minorului.

 

Tipuri de ordonanță președințială minor

 

Avocații din cadrul biroului de avocatură Gociu & Asociații îți pot oferi atât consultanță și asistență juridică, cât și reprezentare în fața instanțelor de judecată pentru următoarele proceduri:

  • ordonanță președințială stabilire domiciliu minor;
  • ordonanță președințială program vizitare minor;
  • ordonanță președințială divorț.

 

Ordonanța președințială (minor) se va judeca la aceeași instanță unde este înregistrat și divorțul. Această acțiune este supusă căii de atac în 5 zile de la data pronunțării hotărârii. Instanța poate suspenda executarea până când are loc și judecarea apelului. Motivarea trebuie făcută în cel mult 48 de ore de la pronunțare, iar pronunțarea cauzei se poate amâna cel mult 24 de ore.

 

Programează o ședință de consultanță și un avocat specializat în Dreptul Familiei, din cadrul Gociu&Asociații, te va ajuta și îți va acorda asistență și reprezentare juridică, în fața instanței de judecată.

Ai nevoie de ajutor rapid in chestiuni juridice? Noi suntem Online!